Avui toca també fer una recepta del llibre Las
mejores recetas de mi madre d’en Joan Roca per tal de participar en el Proyecto
Roca.
La recepta triada en aquesta ocasió ha estat
Galtes de porc rostides al forn. Un plat molt saborós i també molt assequible.
I a part en el forn és fàcil i comode de fer, és a dir que tot són avantatges
en aquesta preparació.
No deixeu de veure també les altres
participacions de les meves companyes del "Proyecto Roca":
Galtes
de porc rostides al forn
Ingredients
( per a 4 persones):
4 galtes de porc
2 cebes
3 grills d’all
2 tomàquets madurs
Una branca de farigola
2 fulles de llorer
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
½ gotet de vi ranci
Preparació:
Salpebreu les galtes i col·loqueu-les en una
safata per anar al forn amb un bon raig d’oli.
Poseu-les a coure dins del forn calent a una
temperatura de 180º C fins que comencin a agafar color.
Quan les galtes ja estiguin una mica
enrossides, afegiu a la safata les cebes tallades en juliana i els alls tallats
per la meitat.
Quan la ceba comenci a ser transparent, afegiu
els tomàquets tallats en quarts, la farigola i el llorer.
Tireu també el vi ranci i acabeu de cobrir les
galtes amb aigua.
Vigileu la cocció, que no es cremi la ceba,
aneu girant les galtes i que no es quedin sense aigua per tal de que no es
ressequin i quedi la carn tova i sucosa.
Quan ja estiguin les galtes cuites
(aproximadament 1 hora i mitja) traieu la safata del forn.
Proveu el punt de sal i afegiu-ne si és
necessari.
Separeu les galtes i tritureu la resta
(tomàquet, ceba, alls, farigola...) per tal que ens quedi una salsa. Podeu
afegir també un parell de cullerades d’allioli i tritureu perquè quedin tots
els ingredients ben barrejats.
Poseu de nou a la safata les galtes i aboqueu
per sobre la salsa.
Introduïu la safata al forn i deixeu coure 4 o
5 minuts més.
Podeu servir les galtes acompanyades d’unes
patates, d’uns bolets o d’unes verdures.
Només
quatre coses sobre...la carn de porc
-Durant molts anys la carn de porc va ser
considerada com poc saludable, amb molt de greix i amb alt contingut de
colesterol, però en els últims anys els estudis ens demostren que la carn de
porc és molt nutritiva i en determinades parts amb poc contingut de greix i pot
ser tan saludable com altres tipus de carn blanques o vermelles.
-Els mètodes de criança han variat en els
darrers anys i s’ha arribat a disminuir el valor calòric de la carn. En algunes
peces la carn de porc aporta menys colesterol que les carns vermelles.
-La carn de porc es rica en greixos mono insaturats,
un tipus d’àcid oleic característic de l’oli d’oliva i que ajuda a reduir els
nivells de colesterol LDL o conegut com a “colesterol dolent” i augmentar els
nivells de HDL o “colesterol bo”.
-Quan es compri carn de porc s’han de buscar
peces que tinguin poc greix extern i un color rosat. Per que aquesta carn sigui
tendra ha de tenir una petita proporció de greix envetada dins de la carn.
T'han quedat molt bé Conxita!! I que bones, oi? A mi no m'importaria repetir ara mateix!! :))
ResponEliminaUna abraçada
Muy ricas Conxita, te han quedado estupendas, apetecibles!! A mí tampoco Dolors no me importaría repetir muchas veces! Un besito!
ResponEliminaQuin goig fan aquestes galtes ! Amb una baguette del dia per sucar :o)
ResponEliminaEl meu home aquest mes ha trovat el repte més que millor jejeje
Petons i bon cap de setmana, ara toca escalivar!
Palmira
super bones !!! i jo també m'apunto amb les companyes per repetir, i tant !!!
ResponEliminapetonets
Rosa
M'han quedat boníssimes!
ResponEliminaGràcies