Per segon mes participo a la iniciativa del blog Destapant
cassoles d’elaborar un plat publicat en un altre blog i aquest mes és el
torn de CRIJOARMAEL.
En aquest blog, he buscat molt quina recepta elaborar
perquè hi havia moltíssimes que m’agradaven, però al final m’he decidit per una
recepta fàcil, senzilla, però boníssima, molt en la línia de la cuina senzilla
i saludable que a mi m’agrada: els calamarsons amb cervesa. He fet la recepta
tal i com indicava la Cristina i la única variació que he fet és que jo no he
posat tomàquet i en canvi he afegit una mica de pebre negre.
Calamarsets ( o
calamarsons) amb cervesa
Ingredients (per a 3 persones)
1 kg de calamarsets
2 cebes grosses
2 grills d’all
1 got de cervesa
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Preparació:
Talleu la ceba i l’all i sofregiu-los en una cassola
amb oli d’oliva.
Quan la ceba sigui transparent afegiu els calamarsets
nets i deixeu coure tot junt durant uns minuts.
Afegiu el got de cervesa i afegiu una mica de sal i
una mica de pebre negre.
Deixeu coure uns minuts més i remeneu per tal de que
no s’enganxi a la cassola.
Aliments contra la
grip i els refredats
Demà comença l’hivern i si hi ha una cosa que
caracteritza l’època hivernal són els
refredats i les grips, moltes vegades causats per canvis bruscos de temperatura.
Una alimentació equilibrada, basada en el consum de
verdures, fruites, llegums i cereals integrals reforça el sistema immunològic i
fa que el nostre cos sigui més resistent als virus i bactèries.
A més dels aliments dels que ja hem parlat, convé
tenir en compte els aliments probiòtics com llets fermentades i iogurts que
tenen microorganismes vius que ens ajuden a recuperar la flora intestinal i
reforçar el sistema immunològic.
L’all és una font d’alicina que estimula la immunitat
davant refredats i grips, per això és bo incloure aquest aliment cru durant
l’hivern o bé consumir-lo en forma de preparats dietètics per tal d’aprofitar
els seus beneficis sense haver de patir les molèsties de la seva olor.
Un altre aliment molt interessant és el shitake que
conté lentinana, una substancia que augmenta la producció de les cèl·lules que
actuen com a defensa.
Un clàssic, però que és molt eficaç, són els cítrics,
font de vitamina C que ajuda a la reconstitució dels leucòcits en períodes en
que les defenses estan baixes.
El gingebre és expectorant, redueix les inflamacions i
el dolor i es pot afegir fàcilment als sucs i a les infusions. Parlant
d’infusions, tant el té blanc com el té verd, a part d’hidratar, també tenen
efectes antioxidants.
Totes les verdures són bones quan parlem de reforçar
les defenses, però cal destacar la col, la pastanaga i el tomàquet que son rics
en betacarotè, un potent antioxidant que actua contra les infeccions i reforça
les defenses.
Finalment, destacarem la mel que té substancies que
actuen com a antibiòtics naturals contra els símptomes dels refredats i de les
grips i també pot ajudar al tractament dels problemes pulmonars i dels mals de
coll.
Si a més de seguir una bona dieta alimentaria, fem una
mica d’exercici físic, descansem suficientment i aprenem a controlar l’estrès
podrem defensar-nos més fàcilment dels molestos i freqüents refredats que tan
habituals són en aquesta època de l’any.
Conxita, moltes gracies per participar! Has escollit una de les meves preferides!!
ResponEliminaBones festes
i que bons son els calamarsets... se'm fa la boca aigua... segur la faig!, gràcies per participar de la proposta i fins al gener!!!
ResponEliminaQuina delícia de plat! I tan senzill! I gràcies per les recomanacions, a veure si aquest any despistem els refredats! Una abraçada!
ResponEliminaHola! No coneixia el teu blog, l'he descobert pel comentari que has deixat al meu :)
ResponEliminaHas escollit un guisadet boníssim i molt del meu gust!