divendres, 18 de juliol del 2014

Mini empanades de carn. Millor al forn.

Moltes vegades havia fet empanades i /o empanadilles de tonyina i de carn però mai les havia cuit al forn. Aquesta vegada m’he decidit a fer-les al forn per tal de reduir els greixos i fer-les més lleugeres, però a més he pogut comprovar que queden també molt cruixents i no es trenquen ni es rebenten. La cocció al forn, a part de ser més saludable, és més còmoda, així que a partir d’ara triaré sens dubte fer les empanades al forn.
Mini empanades de carn al forn


Ingredients:
2 paquets de pasta per fer empanadilles o crestes.
400 grams de carn picada (de vedella i porc)
2 cebes
1 pastanaga
½ pebrot verd
2 cullerades de tomàquet fregit
1 ou
Oli d’oliva verge extra
Sal, pebre i curry
Preparació:
Peleu i talleu a dauets petits la pastanaga.
Talleu a dauets la ceba i el pebrot.
Saltegeu les 3 verdures en una paella amb una mica d’oli.
Al cap d’uns minuts, afegiu a la paella la carn picada i coeu mentre remeneu constantment.
Quan la carn comenci a agafar color, afegiu el tomàquet fregit i deixeu coure durant un parell de minuts.
Abans d’apagar el foc afegiu una mica de sal, el pebre negre i el curry.
Remeneu bé, reserveu i deixeu refredar.
Un cop la carn amb verdures estigui freda agafeu una peça de pasta per a crestes i poseu-hi a sobre una cullerada ben plena del sofregit.
Tapeu el farcit amb un altra peça de pasta per a crestes i tanqueu l'empanadilla amb l’ajut d’una forquilla amb compte de manera que no surti el farciment a l’hora de coure-les.
Decoreu l'empanadilla amb una oliva.
Escalfeu el forn a 190ºC.
Disposeu les mini empanades sobre una safata folrada de paper de forn per tal de que no s’enganxin.
Pinteu les mini empanades amb un  ou batut per tal de que quedin brillants i torradetes.
Introduïu la safata al forn a 190º durant uns 20 minuts.
Un cop cuites les empanades es poden menjar a temperatura ambient o bé calentes, això depèn dels gustos de cadascú.
Millor al forn
Fins ara sempre que havia fet empanades o crestes de carn o de tonyina les feia fregides per,ò conscient de que per una alimentació saludable tan important com el que mengem és el mètode de cocció que utilitzem, vaig optar per fer-les al forn.
La manera de cuinar que més greixos ens aporta és el fregit. Segons estudis científics la quantitat de fregits que ingereix una persona està en relació directe amb la possibilitat de tenir sobrepés i fins i tot obesitat i també amb els riscos de contraure malalties cardiovasculars.
L’abús dels fregits provoca sobrepés per diverses raons, en primer lloc perquè els aliments fregits tenen més greixos i els greixos tenen poc poder saciant, per tant, normalment hem de menjar-ne més quantitat per tal de quedar satisfets i a més els greixos s’absorbeixen amb més facilitat que altres tipus de nutrients.
D’altra banda, al fregir a altes temperatures es cremen les parts superiors dels aliments amb la qual cosa es poden augmentar els agents cancerígenes. Per evitar tot això, es recomana a l’hora de fregir utilitzar oli d’oliva verge extra i no fer-ho a altes temperatures, així com no reutilitzar diverses vegades el mateix oli.
Està clar doncs, que hem de procurar no menjar molts fregits i saber que hi altres tipus de cocció més saludables i que cuidaran de la nostra salut sense que els aliments siguin menys gustosos i apetitosos, com és el forn.





2 comentaris: