divendres, 11 d’abril del 2014

Cuixetes de pollastre guisades. Alimentària i Aneto

Dimecres passat vam estar a Alimentaria invitats per Aneto. Aquesta empresa del Bages que elabora brous 100% naturals, volia conèixer alguns bloggers, presentar-nos els seus productes i invitar-nos a visitar la seva fàbrica a Artés, cosa que sens dubte farem.
Aneto elabora els seus brous amb ingredients frescos i cuits a foc lent durant tres hores amb l’objectiu de fer un brou que tingui la mateixa qualitat i gust que els brous casolans. Hi ha més de 20 varietats diferents. Vam poder tastar totes les varietats que vam voler i també ens van invitar a menjar un arròs amb bacallà que estava exquisit.
Però això no va ser tot, també vam poder assistir en el mateix stand d’Aneto a un taller de fotografia impartit pel fotògraf professional Enrique Marco que treballa a la revista Cuina.
Vam passar una tarda interessant i divertida al stand d’Aneto en companyia de l’amable personal i d’ altres companys bloggers.
L’endemà vaig pensar fer una recepta en el que vaig utilitzar el brou Aneto. Utilitzar brous casolans preparats Aneto ens ajuda a la cuina i ens estalvia temps i feina.

Cuixetes de pollastre guisades


Ingredients  (per a 4 persones) 
8 cuixetes de pollastre
4 cebes 
4 tomàquets madurs
2 pastanagues
3 grills d’all
pebre negre
½ got de vi ranci
½ got de brou de pernil
1 branqueta de farigola
Sal i pebre
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Saleu les cuixetes.
Rostiu, amb una mica d’oli, les cuixetes en una cassola a foc baix.
Quan les cuixetes siguin cuites, traieu-les de la cassola i reserveu-les.
Peleu les cebes i talleu-les en juliana.
Peleu els tomàquets i talleu-los a trossos.
Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes. 
A la cassola on hem sofregit les cuixetes i amb el mateix oli, sofregiu la ceba, el tomàquet, la pastanaga, els grans de pebre i la branqueta de farigola.
Quan ja estiguin una mica cuits la ceba, el tomàquet i la pastanaga, afegiu el vi ranci i el brou de pernil.
Baixeu el foc i deixeu coure a poc a poc durant una hora i mitja, si cal afegiu una mica d’aigua.
Si teniu poc temps podeu substituir la cassola tradicional per l’olla a pressió i en comptes d’una hora i mitja, tindreu les cuixetes preparades en 10 minuts. Això és el que jo he fet per anar més ràpid.

2 comentaris: