dimarts, 14 de gener del 2014

Patates ràpides. Cuina ràpida i saludable (compra i cocció)

Les patates fregides són un bon acompanyament ,però ara que volem cuidar més que mai la nostra alimentació i perdre un parell de quilets que hem guanyat durant les passades festes, les patates al forn són més saludables, però necessitem una bona estona per coure-les. Què podem fer? Potser combinar dos tipus de cocció i obtenir unes patates en poc temps i molt saludables que es poden fer tant com a plat principal o com acompanyament.
Patates ràpides

Ingredients:
Patates
Oli d’oliva
Sal i pebre
Romaní, orenga o qualsevol altre herba aromàtica.

Preparació:
-Peleu i renteu les patates.
-Talleu-les en quadradets d’uns 2 o 3 centímetres o de qualsevol altra manera, per exemple a rodanxes.
-Poseu les patates en un bol o en una safata aptes per anar al microones amb un bon raig d’oli, sal, pebre, orenga, romaní o qualsevol altra herba aromàtica.
-Introduïu  el bol o safata al microones tapat amb una tapa apta pel microones, amb paper film o amb un estoig de silicona (Lekue)
-Deixeu coure al microones a màxima potencia uns 3 minuts, depenent de la quantitat de patates i de la manera com les haurem tallat.
-Un cop cuites, passem les patates a una safata apta per anar al forn
-Introduïu la safata al forn calent i gratineu durant uns minuts perquè agafin una mica de color i prenguin una textura una mica cruixent.
-Serviu-les ben calentes
Nota:
Si teniu temps, podeu fer-les directament al forn però haureu de comptar que hauran de coure durant 45 minuts a 200ºC.

Cuina ràpida i saludable.
Es pot seguir una dieta sana i equilibrada encara que disposem de poc temps, però en aquest cas és necessari una adequada planificació.
El primer pas d’aquesta planificació es situa en el moment de la compra. La compra haurà de ser una compra planificada i intel·ligent i haurem de preveure quins menús farem i comprar els ingredients que necessitem en la presentació que ens resulti més còmoda.
 No estem parlant de comprar plats preparats, sinó en com comprar els articles, si es tracta de carn o peix demanarem al carnisser o al peixater el tall que necessitem i això ens suposarà un estalvi de temps molt important i podrem obtenir els productes de la manera que vulguem, just preparats per cuinar-los.
També hi ha altres productes frescos preparats per ser cuinats, és el cas de les verdures tallades i congelades o refrigerades, de les conserves de vegetals o de peix, de les bosses de verdures o amanides ja trossejades i preparades.
Actualment, hi ha moltes presentacions que ens permeten no complicar-nos gaire a la cuina i a la vegada consumir productes frescos i saludables.
Les tècniques de cocció que són a la vegada ràpides i saludables són bàsicament la planxa, el vapor.
En el primer cas en una planxa a la temperatura adequada, que serà molt calenta però sense que tregui fum i afegint unes gotes d’oli ,si és necessari en uns minuts tindrem l’aliment cuinat sense greixos i conservant els seus nutrients.
Si volem cuinar al vapor haurem d’utilitzar les cistelletes que hi ha a la majoria de les olles, només haurem de posar una mica d’aigua al fons de l’olla, posar els aliments sobre la cistelleta metàl·lica i deixar que els aliments es coguin al vapor. En pocs minuts (10 0  15)  tindrem els aliments cuits.
Un altra opció és el wok, una espècie de paella fonda, on en pocs minuts i amb molt poc greix podem preparar aliments de manera ben saludable.
El microones i l’olla ràpida són uns bons aliats per obtenir aliments sans i fàcils de preparar.


4 comentaris:

  1. Jo les faig per l'estil, però enlloc de posar-les al micro les bullo.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Tens raó M Gloria, bullir les patates abans també és una bona opció
    Gracies pe el comentari
    Conxita

    ResponElimina
  3. Sempre les faig al forn, gairebé no s'han de vigilar y queden molt torradetes, per que quedin més cruixents vaig comprar una fulla de teflón per ficar sobre la plata del forn i queden molt bé!
    I a cuidar-nos molt que ben aviat anirem a la platja :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  4. «J'ai sauté sur l'opportunité d'acheter une propriété locative le 4 du week-end. M. Lee n'a pas tardé à répondre et comme c'était la première fois que j'obtenais un prêt pour acheter une propriété locative, il a pu m'aider à suivre le processus de prêt. Ce fut une expérience formidable de travailler avec un bon et aimable prêteur, M. Lee. J'espère que je sais très bien si vous êtes à la recherche d'un prêt pour acheter une propriété ou financer un objectif commercial, M. Lee pourra vous aider dans ce processus ici ses coordonnées WhatsApp + 1-989-394-3740. / 247officedept@gmail.com! »

    ResponElimina