diumenge, 9 de juny del 2013

Trobada de bloggers a l'Alt Camp

Avui hem tingut la sort de poder participar en una trobada de bloggers de cuina per terres de l’Alt Camp.

Els participants hem estat:
Mon de Aprils Kitch
Glòria de Gourmanderies
Glòria de No tot són postres
Marta de Pa de nous
Nani de La cuina Violeta
Sara de Tinta Cirera
Mar de El que no mata engreixa
Marina de Tapa’t de tapes
Manel de Cuinar és generós
Judith, Yves i Aitor de El món de Juju
Mireia i Bet de Els fruits saborosos
I nosaltres dos: Jordi i Conxita de Al pot petit
La trobada ha començat a Montferri, on hem visitat les caves Vives Ambrós, on el seu propietari i enòleg de la Cooperativa de Nulles, l’Enric ens ha ensenyat el seu celler i ens ha explicat els productes que hi elabora de manera artesanal, i finalment, ens ha ofert un tast de tres dels seus caves, boníssims, per cert
.
A continuació, hem anat cap a Vila-rodona, on el director de la Cooperativa ens ha fet una visita guiada pel celler modernista, on es combina un edifici gairebé centenari amb les més modernes tecnologies destinades a l’elaboració del vi i del cava.

En el mateix celler, les nostres companyes de Els fruits saborosos: la Mireia i la Bet ens han ofert un tast de les melmelades que elles mateixes elaboren de manera artesanal, sense colorants ni conservants. Molts dels seus productes els elaboren amb fruites i verdures de la seva pròpia collita, però fins i tot els productes que no són propis, són productes de proximitat.
La qualitat de producte i la acurada i artesana elaboració donen com a resultat una varietat de més de 50 tipus de melmelades diferents, totes espectaculars. Entre totes, algunes tan sorprenents com la melmelada de pebrot vermell, d’albergínia, d’ all, de tomàquet verd i de pebrots del Padrón pel que fa a les verdures, o de figues, de llimona, de síndria o d’ aranja pel que fa a les fruites, sense oblidar la exquisida melmelada de cireres.


Teníem programat també anar a collir cireres acompanyats de l’Alber,t el marit de la Bet que justament es dedica a la producció i recol·lecció de cireres i in situ, l’Albert ens havia d’explicar els diferents tipus de cireres, el seu cultiu... però una inoportuna pluja ens ho ha impedit.
Hem anat, però, al seu magatzem, on ens ha donat tota classe d’explicacions sobre les cireres i hem pogut tastar-les, una delícia.

I per acabar, ens hem dirigit cap al restaurant de la Mireia, el restaurant Les Fonts, al carrer de la Font de Vila-rodona on ens havia preparat un bon dinar a base de buffet d’amanides i llonganissa a la brasa. Per postres, ens hem menjat els pastissos i coques que tots havíem portat.
Ens ho hem passat molt bé, hem rigut, hem visitat llocs molt interessants i hem posat “cara” als bloggers que tan bé coneixem a través de la xarxa.
Esperem tornar a trobar-nos tots en un futur i volem agrair especialment a la Nani que ens ha convidat i a la Mireia i a la Bet que tan bé ens han cuidat.

6 comentaris:

  1. Quina quedada més xula, té pinta que us ho vau passar la mar de bé. I quina quantitat de mermelades diferents, venen ganes de provar-les totes.

    ResponElimina
  2. Un plaer compartir visita i taula, esperem poder repetir ben aviat!

    ResponElimina
  3. Hellou parella!!!!
    Un resum ben maco.. jo acabo de publicar el meu! Ho vam pasar molt be!!!
    un viatge molt agradable de tornada, gràcies i una abraçada!!!!

    ResponElimina
  4. Per fi arribo!!!
    Després de quatre dies de no parar i no obrir l'ordinador, només que per feina, ara em poso a buscar-vos i així poder coneixer-vos una miqueta més.
    Em va encantar passar el dia amb vosaltres, esperem poder repetir ben aviat!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Varem estar molt bé! Quin goig compartir dia i taula amb persones amb afinitats de vida.
    Un plaer,
    Nani

    ResponElimina