dissabte, 27 d’abril del 2013

Musclos amb vi blanc a l’estil d’Apulia. Els musclos.


Fa uns dies mirant alguns llibres de cuina que tinc de fa molt temps, vaig veure una recepta italiana: Zuppa di mitili alla Pugliese o el que és el mateix: Musclos amb vi blanc a l’estil d’Apulia, un plat fàcil i ràpid de fer que tant queda bé com a plat principal, que com entrant o fins i tot, com aperitiu. I vaig decidir fer-lo. El resultat va ser molt bo, la fotografia no tant.

Musclos amb vi blanc a l’estil d’Apulia


Ingredients:

 3 quilos de musclos (la quantitat dependrà si és vol fer com a aperitiu o com plat principal)
4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
1 ceba picada
3 grills d’all picat
Julivert picat
Farigola
1 fulla de llorer
1 got de vi blanc
Pebre negre

Preparació:
Renteu els musclos i deixeu-los una estona en remull en aigua freda.
Escorreu els musclos
En una cassola no gaire fonda, sofregiu la ceba poc a poc fins que sigui transparent.
Afegiu l’all i el julivert i sofregiu uns minuts més.
Afegiu els musclos, la farigola picada, la fulla de llorer, el vi i el pebre negre.
Tapeu la cassola i deixeu coure a foc baix durant 2 o 3 minuts fins que els musclos s’obrin.
Serviu ben calents amb una mica del suc i acompanyats de pa per sucar ( si es vol)

Els musclos

Els musclos  són un aliment barat, fàcil de preparar i que es troba al nostre abast durant tot l’any al mercat. Els musclos no és, però, un aliment que deixi indiferent a ningú, perquè és estimat per molts i també odiat per uns altres, degut  especialment al seu gust intens i característic, a la seva presencia i a la seva textura.
Aquest gust apreciat i especial per a la gran majoria no ens ha de fer oblidar que es tracta també d’un aliment de gran categoria nutricional, en especial degut al seu alt contingut en proteïnes d’alta qualitat.
En primer lloc, els musclos són rics en proteïnes de gran qualitat, però d’altra banda, hem de dir que els musclos estan compostos en la seva majoria per aigua, per la qual cosa, tenen un baix contingut en greixos i calories, per la qual cosa, és un aliment molt lleuger i molt recomanable quan volem controlar el nostre pes i fins i tot en els règims per aprimar.
Posseeixen també, un bon conjunt de minerals, en primer lloc cal destacar el iode, molt important per al correcte funcionament de la glàndula tiroides, però també són rics en un mineral tan important com el ferro, fins i tot són molt més rics en aquest mineral que moltes carns considerades “riques en ferro”. Cal destacar també altres minerals presents en aquest aliment, com el calci, el sodi, el fòsfor i el magnesi.
I finalment, podem dir que les vitamines també hi són presents en especial la vitamina E i en menor quantitat, però en proporcions destacables, també les vitamines del grup B.
Per tot això, podem dir que els musclos són un aliment altament recomanable des del punt de vista tant nutricional com gastronòmic , que permet una gran varietat de receptes, algunes tan simples i ràpides com la cocció al vapor i que ens donarà com a resultat un plat exquisit. 

3 comentaris:

  1. Com que la fotografia no tant? Parla per ella mateixa. Una molt bona recepta i a mi m'encanten el musclos. Com bé dius són rics en proteïna i tota la pesca. Jo crec que n'hauriem de menjar-ne més.
    Feliç setmana Conxita,
    Nani

    ResponElimina
  2. Que bons!!!! M'encanten els musclos.
    Tens un premi al meu blog.
    Chus

    ResponElimina
  3. Qué bons són els musclos i mira per on que també tens un premi al nostre bloc. Felicitats dobles!!! Se t'ha girat feina.

    ResponElimina