divendres, 9 de novembre del 2012

Pollastre amb llimona. L’aigua amb llimona, beguda molt saludable.


Una recepta saludable i barata ( que tal i com estan les coses és ben interessant). Espero que us sigui útil.
Pollastre amb llimona

Ingredients:
3 pits de pollastre tallats a filets
3 cullerades de salsa de soja
1 culleradeta petita de sal
2 ous
80 grams de farina
1 culleradeta de llevat Royal
Oli d’oliva
80 grams de sucre
250 cl. de caldo de pollastre
El suc d’una llimona
½ llimona
1 llauna petita de pinya
1 iogurt grec natural

Preparació
Poseu en un bol els filets de pollastre amb el marinat que fareu amb les 3 cullerades de salsa de soja i la culleradeta de sal.
Removeu bé i deixeu el pollastre marinat a la nevera al menys durant una hora.
Bateu els ous i afegiu el llevat, la farina, ½ got d’aigua i una mica de pebre negra.
Arrebosseu els filets de pollastre en aquesta massa.
Fregiu els filets de pollastre en oli abundant
Deixeu els filets de pollastre fregit en un plat sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
En un recipient barregeu els 80 grams de sucre, el caldo de pollastre, el suc de llimona, una mica de sal, 2 rodanxes de pinya triturades i un iogurt grec.
En un wok col·loqueu  un parell de cullerades d’oli, la salsa, el suc de la pinya i poseu al foc fins que bulli.
Quan la salsa comenci a bullir, afegiu els filets de pollastre i barregeu bé.
Deixeu coure 4 minuts fins que la salsa espessi.
Per decorar, caramel·litzeu unes rodanxes de llimona i uns trossets de pinya.

L’aigua amb llimona
La llimona és una fruita molt popular a la cuina. S’utilitza per preparar una gran quantitat de receptes, com aquest pollastre amb llimona.
La llimona té moltes propietats medicinals i un gran nombre de nutrients, en especial vitamina C, però també vitamina B, riboflavina i minerals com el calci, el fòsfor i el magnesi. La llimona ens proporciona també altres beneficis,  ja que té propietats antisèptiques, antibacterianes, antienvelliment, antinflamatòries, digestives i estimula el sistema immunològic
Una de les maneres més habituals de prendre llimona és com a beguda. L’aigua amb llimona és una beguda saludable, natural, molt refrescant a l’estiu i una font important d’antioxidants i de vitamina C, tan interessant per prevenir els refredats típics de l’hivern. L’aigua amb llimona serveix també per alleujar el  de mal de  coll , la irritació i l’amigdalitis, molèsties molt freqüents per aquells que utilitzem molt la veu a la feina.
Beure un got d’aigua amb llimona, preferiblement pel matí, millora la nostra salut digestiva i ajuda a millorar algunes molèsties com l’estrenyiment, la indigestió, les nàusees o fins i tot la cremor d’estomac.
En definitiva, una beguda barata, saludable i molt beneficiosa per a la nostra salut, una bona alternativa a les begudes refrescants amb grans continguts de sucre, de colorants i d’altres additius.



4 comentaris:

  1. Conxita, jo recordo que quan vaig començar a cuinar m'agradava molt fer el pollastre amb llimona, però el feia al forn. Tenia un gust tant bo, suposo que aquest fet diferent ha d'estar boníssim.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  2. Jo també gairebé sempre l'he fet al forn. Àcid de la llimona deu quedar suavitzat per la pinya. l'haurem de provar de fer!

    ResponElimina
  3. Una molt bona recepta, el pollastre i la llimona lliguen molt. Com bé dius la llimonada és una beguda ben refrescant, barata, sana i fàcil de fer. Aquest estiu en vam fer un parell de cops el problema és quan li poses sucre per endolcir-la aleshores ja és un altre tema.

    ResponElimina
  4. M'encanta aquesta recepta ^^ Tot el que estigui fet amb llimona..., em perd! Hahaha
    A casa sempre l'hem fet al forn, però segur que aquest també està boníssim ^^

    Petons :)

    ResponElimina