dijous, 6 de setembre del 2012

La cuina de Costa Rica. Gallopinto



Aquest any hem pogut, també, aprofitar les vacances d’estiu per fer un viatge. Viatjar ens agrada molt. 






Hem anat a Costa Rica ens ho hem passat molt bé i a part de conèixer llocs tan interessants com el Volcà Arenal o els canals de Tortuguero, fer trekkings per la selva, veure un munt d’animals com iguanes, tortugues o monos, banyar-nos en aigües del Carib, fer un munt de fotos i moltes altres coses més, també hem aprofitat per degustar els seus plats típics.

Costa Rica posseeix una bona i variada gastronomia. 







Els àpats estan compostos principalment per arròs, fesols, vegetals i carns, en especial pollastre i vedella. A les zones costeres també es pot degustar plats preparats a base de peix fresc. També cal destacar la gran quantitat de fresques i saboroses fruites tropicals.




 Entre tots els plats típics el que més ens ha cridat l’atenció és el gallopinto. Un plat que, normalment a Costa Rica, es pren com a esmorzar. El gallopinto es prepara amb arròs, fesols vermells o negres (frijoles), ceba, all i pebrot i que normalment es serveix acompanyat d’ous fregits o remenats.


 Des del punt de vista nutricional és un àpat saludable i molt complet i que aporta l’energia suficient per afrontar les activitats del dia i que proporciona una proteïna de molt bona qualitat.




Com sempre que faig un viatge, m’agrada aprendre nous plats i elaborar-los després a casa i aquest any el gallopinto ha estat el plat triat, tot i que jo l’he fet per dinar acompanyat d’una amanida verda i d’una macedònia de plàtan i pinya com a postres, perquè fos un veritable àpat de Costa Rica.











Gallo pinto

Ingredients ( per a 2 persones)
1 tassa d’arròs bullit
1 tassa de fesols vermells o negres (frijoles)
3 cullerades de pebrot vermell picat
3 cullerades de ceba picada
2 cullerades de coriandre picat
Oli d’oliva (originàriament s’utilitza margarina però jo l’he substituït per oli d’oliva)
Preparació:
Sofregiu la ceba, el pebrot i el coriandre amb una mica d’oli.
Afegiu l’arròs i sofregiu una mica perquè es barregin tots els gustos.
Afegiu els fesols (frijoles).
Deixeu reposar tapat uns minuts.
Serviu immediatament... i pura vida!!!!

4 comentaris:

  1. Conxita,
    Els viatges són la meva passió. No conec Costa Rica i m'agradaria molt anar-hi. Jo també aprofito d'aprendre plats del lloc. Estem preparant un i quan tornem alguna cosa posarem.
    Benvinguda i aquest gallo pinto té alguna cosa del meu país, Brasil.
    Una abraçada i bona Diada,
    Nani
    Boniques fotos.
    Ep, Conxita quan et vagi bé treu això de la comprovació de que no som robots, cada dia ho posen més difícil i ho he de fer més d'una vegada.
    Gràcies.

    ResponElimina
  2. ¡¡¡Hola!!!

    He conocido tu Blog por casualidad y me encanta!!

    Pásate cuando puedas por el mio que te he dejado... ¡¡¡Un regalito!!!!
    Mil besos!!

    ResponElimina
  3. Guau quines fotos més xules!!!quina enveja llàstima que les vacances ja s'han acabat. Amb aquest esmorzar tens energia per a tot el dia.

    ResponElimina
  4. Molt maques les fotos!!! i el Gallopinto molt més bona pinta que alguns dels que vam menjar. Tens tota la raó, vam veure un munt de coses interessants i ens ho vam passar molt bé. Ara que ja s’ha acabat, quan em miro les fotos em sembla que encara estigui allà.
    Montse

    ResponElimina