divendres, 27 de juliol del 2012

Macedònia de fruites amb gelatina de gerds. La fruita.


Consumir fruita és molt important. Els nutricionistes recomanen prendre tres racions de fruita al dia, per assegurar els nutrients que el nostre cos necessita. 
Tenim moltes raons per consumir fruita: Per les seves vitamines, en especial vitamines A i C, totes dues d’efectes antioxidants, pels seus minerals, en especial potassi i magnesi, perquè ens ajuda a mantenir-nos hidratats, donat la gran quantitat d’aigua que hi ha a les fruites, perquè són riques en fibra, perquè no contenen greix, perquè aporten poques calories, perquè hi ha una gran varietat, pel seu gust agradable...
Malgrat els grans beneficis que ens aporta la fruita i el seu gust agradable i dolç, sovint menjar fruita ens resulta incòmode i ens fa mandra pelar-la i menjar-la, en especial als nens i als adolescents.
Per aquests petits “mandrosos” la macedònia  és la solució ideal. Qui pot dir que no a una macedònia variada, saborosa i fresqueta?  Una bona manera de menjar fruita.
Macedònia de fruites amb gelatina de gerds

Ingredients per a 4 persones
4 rodanxes de pinya al natural de llauna
2 préssecs de vinya
1 pera Conference
8 o 9 picotes
1 sobre de gelatina de gerds
Preparació:
Peleu els préssecs i la pera i talleu-los en daus petits.
Talleu les rodanxes de pinya en trossets petits.
Traieu els pinyols de les picotes i talleu-les cadascuna en 3 trossets.
Prepareu la gelatina de la següent manera: Porteu a ebullició un got d’aigua i quan bulli, aboqueu el contingut del sobre de la gelatina, apagueu el foc i removeu bé amb una cullera de fusta perquè la gelatina quedi ben dissolta, aboqueu un altre got d’aigua, en aquest cas l’aigua ha de ser freda, i removeu una mica més.
En motlles individuals, col·loqueu una mica de macedònia i acabeu d’omplir els motlles amb la gelatina, quan encara estigui calenta.
Introduïu els motlles a la nevera i deixeu refredar fins que quallin (com a mínim unes 5 hores)
Desemmotlleu amb molta cura i serviu la macedònia amb gelatina ben freda i amb unes fulles d'alfàbrega per sobre per tal de donar-li un toc de color.
En aquest mes de juliol a Memòries d’una cuinera  http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/ ens proposen fer receptes de macedònia i aquesta és la meva participació.


4 comentaris:

  1. Una manera diferent de presentar la macedònia!!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  2. m'ha agradat molt la presentació, i segur que ha quedat boníssim!

    ResponElimina
  3. Conxita, fas unes fotos que surten de la pantalla. Una excel·lent presentació!
    Una abraçada i t'espero amb la recepta de melmelada.
    Nani

    ResponElimina
  4. A mi que em costa menjar fruita la macedònia em va perfecte!
    Unes postres molt complertes.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina