dilluns, 21 de maig del 2012

Pollastre amb iogurt. Cuinar amb iogurt


Un dels aliments més nutritius i saludables que coneixem és el iogurt. Segons sembla el iogurt va sorgir a Mesopotàmia de manera accidental, ja que degut al clima molt calorós, la llet de cabra que era transportada, va fermentar.
Aquest “accident” va tenir com a resultat la creació d’un producte que te molts beneficis per l’organisme, com per exemple regular les funcions de l’aparell digestiu, equilibrar l’intestí, mantenir en bon estat la flora intestinal, reduir el colesterol i reforçar la resistència contra les malalties, entre molts altres.
Des del punt de vista nutritiu, el iogurt és un aliment molt complet. Conté proteïnes, minerals com el calci, el fòsfor, el magnesi, el zinc, el potassi, el iode i el ferro, àcid fòlic, hidrats de carboni, així com vitamines en especial vitamines A i B1,B2,B6 i B12 que contribueixen al bon funcionament del sistema nerviós.
Avui en dia existeixen moltes varietats de iogurt, depenent dels ingredients i de la manera d’elaborar-los, podem trobar iogurts líquids, cremosos, desnatats, amb fruites, amb cereals...
Normalment consumim el iogurt a l’hora de les postres o a l’esmorzar o al berenar però a més el iogurt pot ser un ingredient imprescindible a la cuina, a l’elaboració de moltes salses per acompanyar pastes ,amanides, verdures i carns, substituint altres salses o altres ingredients amb més greixos i més calories i d’aquesta manera, cuinar plats més saludables.
Què podem cuinar amb iogurt? La llista només s’acaba on s’acaba la nostra imaginació, però com a exemple podem dir que es pot preparar una salsa amb iogurt per acompanyar unes verdures bullides o per preparar pastissos salats, per preparar pollastre o conill a la cassola (com és el cas de la recepta que us presento), per farcir verdures com albergínies o carbassons, per fer gratinats al forn amb una mica de formatge, per preparar cremes de verdures....en tots aquest casos el iogurt substituiria altres salses o ingredients amb més greixos animals com maioneses, beixamels, nates, cremes de llet....
Pel que fa a les postres, el iogurt ens serveix també per alleugerir-los. Podem fer pans de pessics, cremes pastisseres, pastissos, gelats, copes de iogurt amb fruites...plats bons, lleugers i saludables.
Pollastre amb iogurt

Ingredients (per a 2 persones)
4 cuixes de pollastre
2 grills d’all
1 got de cervesa
1 iogurt natural desnatat
Sal, pebre i oli
Preparació:
Fregiu les cuixes de pollastre en una cassola amb una mica d’oli després de salar-les i empebrar-les.
Quan siguin una mica rossetes, traieu-les i reserveu-les.
En el mateix oli daureu els dos grills d’all sencers sense que es cremin, afegiu el got de cervesa i al cap de dos minuts afegiu el iogurt i barregeu tot a foc baix.
Afegiu el pollastre.
Deixeu coure amb la cassola tapada durant 25 minuts a foc baix.
Serviu ben calent.

2 comentaris:

  1. Conxita, mira que no cuino amb iogurt, només ho faig amb les postres. Ah, però em perdria per aquest pollastre.
    Nani

    ResponElimina
  2. Quina idea més original, nosaltres com a molt l'havíem fet servir per a fer alguna salsa com la del Shawarma del altre dia però en veritat és un total desconegut l'haurem d'explorar més a fons.

    ResponElimina