dimecres, 15 de febrer del 2012

Croquetes de pernil serrà. Els fregits.


Sovint es diu que els fregits no són gaire saludables i que el seu consum habitual sembla que pot augmentar el risc de contraure malalties cardiovasculars i també ens pot engreixar, per la quantitat de greixos que ingerim amb aquesta cocció.
Però crec que això seria així en el cas de que abuséssim dels fregits  i també s’ha de tenir en compte que no tots els fregits són iguals. Si mengem fregits de tant  en tant i a més els fem bé, no tindrem cap problema i gaudirem d’una cocció molt saborosa i que conserva molt bé els nutrients del aliments. Només caldrà tenir alguns aspectes en compte:
1.    Utilitzar un bon oli d’oliva verge extra. Sovint pensem que per fregir no cal utilitzar un oli bo i és justament al contrari, per fregir s’ha d’utilitzar un bon oli d’oliva perquè és el que es deteriora a una temperatura més alta (210 graus).
2.    Fregir els aliments en abundant oli, que la superfície de l’aliment quedi totalment submergida en l’oli. Com més oli tingui l’aliment en el moment de fregir, menys n’absorbirà.
3.    Fregir en oli ben calent, però no deixar mai que l’oli es cremi. Quan comença a sortir fum de la paella vol dir que l’oli s’està començant a deteriorar i s’estan creant elements perillosos per a la nostra salut, per tant, hem d’evitar arribar a aquest punt. La temperatura òptima per fregir és  180 graus.
4.    No reutilitzar l’oli i si es veuen moltes partícules en l’oli en el que estem fregint, colar-lo per eliminar aquestes restes.
5.    Quan traiem els aliments de la paella, posar-los sobre paper absorbent. Hem de pensar que tot el greix que quedi en el paper, serà menys greix que menjarem. 
      I per acabar no oblidem mai d’acompanyar els fregits d’una bona amanida o unes verdures al vapor, bullides, a la planxa o al forn.  
Croquetes de pernil serrà

Ingredients:
Per la massa:
200 grams de pernil serrà
100 grams de farina
1 ceba
1 grill d’all
1 litre de llet
Pebre
Oli d’oliva verge extra
Per arrebossar i fregir:
Farina
3 ous batuts
Pa ratllat
Oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Piqueu la ceba i l’all ben petit.
Fregiu-los en una paella fins que la ceba quedi transparent.
Piqueu el pernil ben petit
Afegiu el pernil a la paella on hem fregit la ceba i l’all.
Fregiu un parell de minuts més
Afegiu la farina a la paella i fregiu un parell de minuts mentre remeneu amb una espàtula de fusta.
Afegiu la llet a poc a poc sense parar de remenar.
Aneu afegint més llet cada vegada que la massa es faci massa espessa.
Aneu remenant constantment durant aproximadament 20 minuts.
Apagueu el foc.
Afegiu una mica de pebre negre i comproveu si està bé de salat ( com que el pernil ja es salat, jo no he afegit sal però pot ser que segons els gustos de cadascú, algú vulgui afegir-ne una mica)
Disposeu la massa en una safata plana a ser possible metàl·lica perquè es refredi més ràpid.
Unteu la superfície amb mantega per tal de que no es faci una crosta
Tapeu amb una mica de paper film i guardeu la safata a la nevera
Quan la pasta estigui completament freda (millor l’endemà) doneu forma a les croquetes.( Es pot fer servir una manega pastissera amb la que farem unes tires llargues de pasta i després anirem tallant i acabant de donar forma amb les mans)
Passeu les croquetes per farina, ou i pa ratllat.
Fregiu-les en abundant oli ben calent.
Quan estiguin rossetes, retireu-les de la paella i deixeu-les sobre un plat cobert de paper absorbent de cuina.  
                                         
Amb aquesta recepta participo a la recepta del 15 dedicada a las croquetes, un plat que no havia provat mai de fer i en el que m’he estrenat amb una recepta molt clàssica, com són les croquetes de pernil serrà.

2 comentaris:

  1. Tot és no abusar-ne, i seguir el teus consellx, es clar! jejeje Tenen una pinta boníssima, seria un pecat no menjar-ne de tant en tant, no? jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Tenen una pinta espectacular, un dia haurem de provar de fer-ne'n.

    ResponElimina