dimecres, 22 de febrer del 2012

Coulant de xocolata, crocant i oli d’oliva. Concurs aniversari de Coure Coulants


Fa uns mesos vaig conèixer a través de la xarxa la Laura i el seu blog Coure Coulants, un blog que s’ha convertit en un dels meus favorits, tant per les seves receptes com per les seves magnifiques fotografies.
El blog compleix 3 anys i per celebrar-lo la Laura ens proposava  un concurs, justament de Coure Coulants. Jo no havia fet mai coulants i he hagut de buscar, remenar i provar per arribar a trobar una bona recepta de coulants que m’agradés i que em veiés capaç de fer.
 Però encara hi ha més, la Laura ens proposava fer un coulant original. Jo, de seguida ho vaig tenir clar. Vaig pensar en fer un coulant molt a la línia del meu blog: un coulant més saludable.
Una vegada decidit, ho vaig enfocar com si es tractés d’un petit experiment i per portar a terme l’experiment havia de fer dues receptes de coulant.
  La primera és una recepta típica de coulant, feta amb mantega i amb un farcit de crocant i a la segona recepta he substituït la mantega per oli d’oliva verge extra. La resta de la recepta és igual. He intentat substituir la mantega per un altre greix més saludable i veure com podia influir en el gust del plat.


He fet un tastet amb els de casa, sense dir què tenien els dos coulants de diferent. Tothom coincidia a dir que eren una mica diferents, però que tots dos estaven molt bons i ningú va dir que el de mantega  fos més bo que el d’oli. Alguns pensaven que no es podien decidir per quin dels dos era més bo i altres deien que el que era fet amb oli (ells no ho sabien que era amb oli) era més gustós, és a dir, tenia un gust més intens a xocolata. Amb aquesta petita prova, he vist que es pot substituir la mantega per l’oli d’oliva verge extra, sense que això influeixi de manera negativa en el seu gust, la seva textura o la seva presencia. És a dir, coulant igual de bo, igual d’atractiu i molt més saludable.

Coulant de xocolata i crocant fet amb oli d’oliva


Ingredients:
200 grams de xocolata  del 70% ( 2 tabletes de 100 grams)
4 ous
50ml d’oli d’oliva verge extra
3 cullerades de sucre
7 cullerades de crocant (ametlla picada amb sucre)

Preparació:
Desfeu la xocolata en el microones a baixa potencia per tal de que no es cremi i reserveu.
Bateu els ous en un bol i afegiu una cullerada de sucre i bateu de nou
Poseu en un bol l’oli i dues cullerades de sucre i remeneu bé
Afegiu la xocolata desfeta al bol de l’oli i el sucre i barregeu bé.
Afegiu els ous a poc a poc sense parar de remenar
Ompliu uns bols individuals d’alumini d’un sol ús amb una mica de la pasta, poseu  una mica de crocant al mig i per sobre una mica més de pasta.
Deixeu els gotets en el congelador al menys 24 hores.
Passades aquestes  hores, retireu els  gotets del congelador i sense que es descongelin introduïu-los al forn calent.
Cogueu al forn durant 10-15 minuts a 220 graus
Traieu els gotets del forn i deixeu reposar durant 2 minuts
Desemmotlleu amb molta cura i poseu sobre els coulants una mica de crocant o de fideus de colors com a decoració.
La recepta dels coulants fets amb mantega és exactament igual, l’única variació és els 50 ml d’oli per 50 grams de mantega.


1 comentari:

  1. Oh, t'han quedat magnífics, al punt perfecte! A mí em fa bastant por desmotllar-los, quina bona trassa! ;-)

    Petons i molta sort al concurs!

    ResponElimina