El sistema de cocció de la recepta que presento avui és el wok. Una paella alta (uns 10 centímetres), originaria de la Xina i que des de fa pocs anys comença a ser un estri més a moltes cuines dels països occidentals. Aquesta tècnica de cocció es pot resumir en tres punts: foc fort, poc temps de cocció i remoure constantment.
Com que el wok ens permet cuinar ràpid i amb pocs greixos, els aliments conserven molts nutrients i mantenen millor el seu color, la seva textura i el seu sabor originals. El resultat és obvi: plats més saborosos, estalvi d’energia (gas o electricitat) i d’oli i sobretot, sobretot, plats més saludables i menys calòrics.
Ja he explicat altres vegades que el meu fill Oriol està a Estocolm preparant el seu projecte de final de carrera i ara ha passat uns dies a Barcelona. Abans de tornar a Suècia, ens va preparar per sopar un plat en wok que justament, un amic xinés que està també estudiant a la KTH d’Estocolm li ha ensenyat. Va quedar molt bo i sobre tot molt autèntic perquè és recepta xinesa de “veritat”.
Pollastre amb ametlles estil xinés
Ingredients:
4 pits de pollastre
2 cebes
1 pebrot verd
Un grapat d’ametlles
2 cullerades de farina
Salsa de soja
Oli de gira-sol o d’oliva
Oli de sèsam
Preparació:
Talleu els pits de pollastre a tiretes i saleu-les (no molt)
Talleu la ceba i el pebrot a daus
En un wok amb una mica d’oli saltegeu el pollastre, la ceba i el pebrot
Barregeu en un bol 2 cullerades de farina i 2 cullerades de salsa de soja.
Afegiu aquesta pasta al wok i saltegeu uns minuts més.
Afegiu les ametlles.
Afegiu 2 culleradetes d’oli de sèsam i saltegeu uns minuts més però amb compte que la carn no es torri massa i……ja està a punt per menjar.
Nota: Tallar els ingredients és el més entretingut però la resta és super, super ràpid de fer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada