dimecres, 2 de març del 2011

Faves amb pernil i flor d’ou. 5 àpats al dia.

Si es vol aconseguir una alimentació correcta, una de les regles d’or, és fer 5 àpats al dia.
No s’hauria de deixar passar mai més de 3 hores (a excepció de la nit) sense menjar. Sembla que el cos assimila millor el menjar en petites quantitats i més sovint.
Saltar-se o disminuir àpats per no engreixar té en el nostre cos l’efecte contrari. D’una banda, si mengem més sovint, quan arribem al següent àpat, no ho fem amb tanta gana, ni amb tanta ansietat, com si deixem passar moltes hores entre àpat i àpat, la qual cosa farà que no mengem de manera compulsiva. D’altra banda, la gana és en realitat un símptoma de la manca d’aliment i quan el nostre cos detecta aquesta mancança, el que fa és acumular greixos com a mecanisme de defensa.
Per contra, aportar al nostre organisme els nutrients que necessita de manera regular i continuada, ens carregarà d’energia perquè puguem dur a terme les nostres activitats quotidianes i ens facilitarà les digestions.
Per tot això, caldrà repartir el menjar que ingerirem en esmorzar, un petit àpat de mig matí, dinar, berenar i sopar.
Un bon dinar podria estar format per aquestes faves amb pernil i flor d’ou que nosaltres hem menjat  aquesta setmana .Com que encara és aviat per tenir faves tendres, jo vaig preparar el plat amb faves congelades, però també van quedar molt i molt bones.
Ingredients:
(per les faves)
-      1kg de faves congelades baby
-       2 o 3 cebes
-      1 got de vi dolç o conyac
-      Pernil a daus
-      3 grills d’all
-      Orenga, farigola i menta.
-      Pebre negra
(per l’ou)
-      1 ou per persona
-      Sal , pebre i herbes.
Preparació:
-      Talleu les cebes i els alls i sofregiu-los.
-      Afegiu les faves.
-      Dos minuts més tard, afegiu el pernil, el vi o conyac, les herbes aromàtiques i una mica d’aigua fins que quedin les faves gairebé cobertes.
-      Salpebreu
     Deixeu coure a foc baix durant 40 o 45 minuts

-      Prepareu els ous de la manera següent: (segons recepta de J M Arzak)
-      Poseu un tros de paper film a l’interior d’un bol petit o tassa.
-      Amb molta cura, tireu l’ou trencat sobre el paper film
-      Afegiu a l’ou sal, herbes, pebre….segons el gust de cadascú
-      Feu un nus fort al paper film.
-      Poseu a coure l’ou en un pot amb aigua durant 4 o 5 minuts
-      Passat el temps, pareu la cocció amb aigua freda.
-      Talleu el paper film amb molta cura i retireu el paper.
-      Serviu l’ou juntament amb les faves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada