El passat dissabte 24 de
setembre es va celebrar a Manlleu el V dia Cuina en el marc de la Fira
Gastronomica del Porc i de la Cervesa.
Una de les activitats del
dia Cuina era un concurs de receptes amb cervesa en el que vaig participar amb
la recepta Faves amb sèpia, escopinyes i
cervesa que ja vaig publicar en aquest blog i vaig ser una de les finalistes i
per tant vaig ser convidada a Manlleu per participar en la trobada de bloggers i gaudir d’un
programa d’activitats que els responsables de la revista Cuina van preparar per
nosaltres.
La primera de les activitats
va ser la visita a la granja el Serradet de Barneres, una granja d’ovelles. Vam
participar a continuació en un taller de de elaboració de mató per finalment
fer una degustació de totes les varietats de formatge que elaboren en aquesta
petita granja
Un cop vam tornar a Manlleu
es van lliurar els premis del concurs de la ma del Josep Sucarrats director de
la revista Cuina i d’en Pep Nogué gastrònom i amic nostre.
A continuació i com que ja
era l’hora, vam anar a dinar al restaurant
Sambucus del mercat de Manlleu, on vam poder gaudir d’un saborós i
variat menú que va consistir en un s entrants
de Carpaccio de peus de porc amb vinagreta de festucs, llata de porc
freda amb maionesa “d’encortits” i costella de porc a baixa temperatura amb
compota de poma. El primer plat va consistir en una amanida de tomàquets de
TotSans amb pesto i pinyons, de segon, Caneló de rostit amb salsa soubisse i
formatge madurat d’ovella del Serradet de Barneres i per acabar i com a postres
Textures de xocolata.
Després de dinar vam anar a
passejar per la Fira del Porc i la Cervesa que es trobava a la plaça Fra
Bernadí on vam poder visitar els stands de cerveses artesanes i de productes
del porc i on vam poder fer també algunes compres.
A quarts de sis i també a la
Fira va tenir lloc l’especejament del porc, així com l’elaboració dels
productes derivats, tot comentat per en Pep Nogué.
Per acabar, encara vam poder
assistir a un tast maridatge, on Ivan Hemosilla de la cerveseria artesana La
Microcervesera ens va proposar el maridatge de sis cerveses artesanes amb sis
embotits de cansaladers de Manlleu, on a part de poder gaudir dels gustos i
aromes que l’Ivan ens va preparar, vam aprendre un munt de coses interessants
sobre el complex món de la cervesa.
Una agradable trobada, en un ambient simpàtic i festiu on ens ho hem passat molt bé
i hem aprés moltes coses sobre el món del
porc i de la cervesa.
Ostres quina enveja :o) Es nota que va ser un dia fantàstic amb gent especial i menjar del bó!!!
ResponEliminaPetons i vbon cap de setmana,
Palmira
Sí és veritat va ser un dia fantàstic.
ResponEliminaA veure si algun dia coincidim en una trobada.
Bon cap de setmana i una abraçada
Sí és veritat va ser un dia fantàstic.
ResponEliminaA veure si algun dia coincidim en una trobada.
Bon cap de setmana i una abraçada