La setmana passada va
tenir lloc a Barcelona la fira Alimentaria i un any més, els nostres amics
d’Aneto ens van invitar a assistir a aquesta fira i d’aquesta manera vam
visitar el seu stand, vam provar una vegada més el seus productes i també vam
tenir l’ocasió de presenciar el show cooking en el que els nostres companys del
blog No hi ha ous, la Gisela i el Ramon, van preparar una sopa de noodles amb
verdures i cloïsses que estava deliciosa.
Una recepta que és
fàcil, ràpida, saludable i amb un toc oriental que de ben segur agradarà a
tothom, tant com ens va agradar a nosaltres.
Una sopa que tan pot
ser un plat ràpid de cada dia, com una sopa de festa.
Sopa de noodles d’arròs amb verdures i cloïsses
Ingredients (per a 4 persones)
-200 grams de noodles
d’arròs
-un manat d’alls
tendres
-un manat de cibulet
(cebollino). Si no trobeu cibulet, a vegades jo he tingut dificultats per
trobar-ne, es pot utilitzar ceba tendra.
-un manat d’espàrrecs
verds
-4 carxofes
-200grams de cloïsses
-un grapat de sèsam
torrat
-un polsim de xili
picat (molt poquet)
-una mica de gingebre
fresc ratllat
-un brick d’un litre
de caldo de peix Aneto
-4 llagostins
-un ou batut
-panko
Preparació:
Peleu els llagostins
i traieu els budells.
Saleu-los i
passeu-los per ou batut i per panko
-Fregiu els
llagostins arrebossats i reserveu-los
-Netegeu i talleu les
verdures: carxofes, espàrrecs, alls tendres i cibulet.
-En un wok ben calent
i amb una mica d’oli, sofregiu les verdures començant per les carxofes, a
continuació afegiu els espàrrecs i finalment el cibulet i els alls tendres. Les
verdures han de quedar cruixents per fora i cuites per dins.
-Afegiu al wok les
cloïsses i quan es comencin a obrir, ratlleu una mica de gingebre i esmicoleu
una mica de xili i afegiu-los al wok.
-Proveu i rectifiqueu
de sal si és necessari.
-A continuació,
aboqueu al wok el caldo de peix Aneto i quan estigui a punt de bullir, afegiu
els fideus.
-Deixeu coure 2
minuts (els fideus d’arròs es couen molt ràpid)
-Apagueu el foc i
deixeu reposar 3 minuts
-Al moment de servir,
poseu per sobre una mica de sèsam torrat i el llagostí arrebossat amb panko per
decorar.
Les claus d’una alimentació saludable
L’edició d’aquest any
de la fira Alimentaria ha fet una gran aposta pels productes naturals,
ecològics i sobretot saludables.
Tant si mengem a casa,
com si mengem al restaurant, cada vegada som més i més conscients de la
importància d’una bona alimentació, com a prevenció de les malalties i cada
vegada més persones busquem bons aliments i saludables.
Realment és tan
important seguir una bona dieta?
Està demostrat que una dieta equilibrada,
variada i saludable ajuda a que el nostre cos funcioni correctament, ens
alimenta però a més redueix el risc de patir certes alteracions i malalties.
Cada vegada són més importants les malalties que diem de civilització com la
hipertensió, l’obesitat, la diabetis, les malalties cardiovasculars, certs
tipus de càncer que es relacionen amb una alimentació incorrecta. La causa
d’aquestes malalties no és només deguda a la mala alimentació, però sí que la
mala alimentació, és un dels factors que augmenten el risc d’aparició i de
desenvolupament d’aquestes malalties.
Alimentar-se de forma
saludable no és tan difícil com podríem pensar i per ajudar-nos a aconseguir-ho
hi ha una sèrie d’aspectes que haurem de tenir en compte.
-Variar els aliments.
Menjar una mica de tot ,però no menjar grans quantitats de res.
-Respectar les hores
dels àpats i no saltar-se’n cap.
-Moderar i reduir els
greixos d’origen animal, es tracta dels greixos saturats que són els
responsables del colesterol.
-Quan mengem carns,
escollir carns magres i eliminar els greixos que són visibles a les carns abans
de coure-les i treure el greix del brou quan es refreda.
-Reduir i limitar el
consum d’embotits, carns amb greix, foie gras i patés
-Prendre làctics baixos
en greix (desnatats i semi desnatats)
-Menjar com a mínim 4
vegades a la setmana peix. Convindria que alguna ració de peix fos de peix
blau.
-Prendre 5 racions de
fruita i verdura al dia. Al menys 2 d’aquestes 3 racions, haurien de ser crues
( fruites o amanides)
-Prendre de 2 a 4
racions setmanals de pasta, arròs o llegums i millor encara si són integrals.
-Menjar cada dia
cereals, com per exemple, el pa.
-Reduir el consum
d’aliments amb molt sucre o amb molta sal
-Beure al dia entre
un litre o un litre i mig d’aigua
-Consumir oli d’oliva
que és el que té més greixos insaturats que són els greixos cardioprotectors.
No barrejar l’oli d’oliva amb l’oli de llavors, no fer servir l’oli cremat (que
fumegi) i no reutilitzar l’oli que s’ha fet servir per fregir.
-Distribuir
l’alimentació en tres o quatre àpats diaris.
-Fer servir
preferentment tècniques de cocció amb pocs greixos com el bullit, el vapor, la
planxa, el forn, el papillote...
-Condimentar els
aliments amb herbes aromàtiques i especies per tal de reduir el consum de sal.
Aquests petits
consells alimentaris combinats amb un tipus de vida activa i altres aspectes
com intentar combatre el sedentarisme, fer un control regular del pes corporal,
eliminar els hàbits tòxics com el tabac o l’alcohol i mantenir un ritme de vida
tranquil i controlar l’estrès, seran decisius per tal de prevenir malalties i
tenir una bona qualitat de vida.
Uns consells molt bons que hem d'anar integrant a la nostra alimentació diària!
ResponEliminaAquesta sopa pots estar ben segura que ben aviat cuarà a casa!
Petons
palmira