Una vegada més una recepta amb bacallà perquè és un peix molt versàtil i
que a casa ens agrada molt. En aquest cas, no he fet servir el morro, la part
més noble del bacallà sinó els filets però que també són molt gustosos i molt
més barats.
Bacallà amb llagostins i salsa d’ametlles
Ingredients: (per a 2 persones)
2 filets de bacallà dessalat
4 llagostins crus
100 grams d’ametlles torrades
Uns quants crostons de pa torrat
Una copa de vi blanc
4 o 5 cullerades de tomàquet sofregit
All, sal i pebre negre
Preparació:
Feu una picada amb ¾ parts de les ametlles, dos grills d’all picats, els
crostons de pa i una mica d’aigua.
Reserveu la picada
Piqueu la resta de les ametlles i reserveu-les
Fregiu els llagostins amb unes gotetes d’oli
Reserveu-los
En una cassola poseu el sofregit i el vi blanc i deixeu-lo reduir a foc
lent.
Afegiu la picada i deixeu coure un parell de minuts.
Afegiu els filets de bacallà ben escorreguts i amb una mica de pebre.
Tapeu la cassola i deixeu coure uns 4 o 5 minuts
Afegiu els llagostins
Deixeu coure un minut més
Poseu la resta de les ametlles per sobre el peix
Reduir el consum de sal
Segons els experts, en general,
consumim massa sal i la sal és una de les causes de la hipertensió, la
responsable de gairebé la meitat dels infarts i dels ictus cerebrals. D’altra
banda, el consum de sal és una qüestió cultural perquè els aliments ja contenen
les quantitats de sodi necessàries.
Per tal de reduir aquest consum, podem tenir en compte alguns aspectes:
-Substituir o complementar la
quantitat de sal amb la utilització d’espècies i altres condiments (pebre,
vinagre, llimona, all, orenga…)
-Evitar o reduir el consum de plats pre-cuinats, ja que en aquestes
preparacions s’utilitza molta sal per tal de reforçar els gustos i per
conservar-los.
-No posar el saler a taula,
d’aquesta manera si no veiem la sal, potser no sentirem la necessitat de posar-
ne.
-Esforçar-se en reduir poc a poc la sal i acostumar el paladar als gustos
menys salats.
-Llegir atentament les etiquetes i triar aquells productes que tinguin un
contingut de sal o de sodi més baix.
I per acabar hem de tenir en compte que en algunes etiquetes s’expressa el
contingut de sodi i per saber la quantitat de sal en el producte s’ha de
multiplicar la quantitat de sodi per 2’5. D’aquesta manera si, per exemple, una
llauna de tonyina diu que en 100 grams hi ha 0’59 de sodi, això significa que
els 100 grams de tonyina contenen 1’47 grams de sal.
Quina gana m'està entrant veient aquest bacallà! La salsa d'ametlles és una de les meves favorites... La recepta ideal!
ResponEliminaPetons,
Palmira
Hola Contxita, sóc la Marga, de Monzon jajaja
ResponEliminaEstic donant una ullada al teu blog....m´encanta !!!
I també m´encanta el bacallà de qualsevol manera !!!
Petons.
Amb el bacallanera que sóc, m'has encertat la recepta!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria