Les
faves, a casa, ens encanten però acostumo a fer-les amb pernil,ceba i all. Una
recepta senzilla i saludable, però avui he optat per acompanyar les faves amb sèpia escopinyes i cervesa.
Faves amb sèpia, escopinyes i cervesa
Ingredients:
1 quilo
de faves pelades
1 sèpia
500
grams d’escopinyes
2
cebes tendres
2
grans d’all
1
got de cervesa
Oli,
sal i pebre vermell
Preparació:
Talleu
les cebes i els alls ben petits.
Saltegeu-los
en una cassola amb una mica d’oli.
Renteu
i talleu la sèpia a quadradets.
Afegiu
la sèpia al sofregit d’alls i cebes.
Saltegeu
tot durant uns minuts.
Afegiu
una culleradeta de pebre vermell dolç i la cervesa.
Remeneu.
Afegiu
les faves i una miqueta d’aigua.
Deixeu
coure les faves tapades durant 30 minuts a foc lent.
Obriu
les escopinyes al vapor.
Afegiu
les escopinyes a la cassola i deixeu coure tot junt aproximadament uns 5 minuts
més.
Serviu
ben calent.
Dèficit de vitamina D
L’altre
dia vaig fer-me una analítica, tal i com em va demanar la meva doctora, i el
resultat em va sorprendre: dèficit de vitamina D. Sabia que l’absorció de la
vitamina D està relacionada amb l’exposició al sol i com que habitualment els
caps de setmana acostumo a sortir a la muntanya o a la platja, em va estranyar
que tingués dèficit d’aquesta vitamina, però la doctora em va aclarir que
actualment és un problema molt més
habitual del que ens pensem. Els protectors solars, que ens recomanen utilitzar
els dermatòlegs, provoquen un dèficit d’ aquesta vitamina.
La
vitamina D, però, és molt important perquè és la responsable de l’absorció
intestinal del calci dels aliments i també del fòsfor. La vitamina D ens permet
mantenir els nostres ossos i el nostre cor sans i redueix el risc de contraure càncer
de mama així com altres tipus de càncers.
Per
tant, és imprescindible mantenir els nivells de vitamina D recomanats si volem
gaudir d’una bona salut. A part de prendre, sempre per recomanació medica, un
suplement de vitamina D, també podem afegir més aliments rics en vitamina D a
la nostra dieta diària.
Quins
són aliments més rics en vitamina D?
El salmó. Una ració
de 100 grams ens proporciona 360Ul
gairebé la meitat de la ingesta diària recomanada. Tots els peixos blaus, en
general, contenen vitamina D.
La llet i les llets
vegetals. A part de la vitamina D que tenen, algunes estan enriquides amb
vitamina D.
Les conserves de
tonyina en oli. 85 grams de tonyina en oli aporten el 25% de la quantitat diària
recomanada.
El iogurt. Molts iogurts
tenen també vitamina D afegida i un iogurt té al voltant de 80Ul de vitamina D.
Els cereals. Aquests
són també un tipus d’aliments que acostumen a estar enriquits amb vitamina D.
Cal mirar les etiquetes.
Els ous. En especial,
el rovell.
A part d’una dieta rica en
aliments que contenen vitamina D també és aconsellable prendre el sol uns 10
minuts tres o quatre dies a la setmana.
Una recepta molt ben triada!!! un conjunt d´ingredients senzills i molt bons. Felicitats pels canvis. Petons,
ResponEliminaUn altre que queda apuntat!!! ha d'estar súper bo!!
ResponEliminaQuin plat més saborós! Nosaltres a casa també preparem habitualment les faves amb pernil o cansalada, però aquesta versió més "marinera" té molt bona pinta. L'haurem de provar! Una abraçada!
ResponEliminaQuin plat més saborós! Nosaltres a casa també preparem habitualment les faves amb pernil o cansalada, però aquesta versió més "marinera" té molt bona pinta. L'haurem de provar! Una abraçada!
ResponEliminarenoi quin platillo!, quin goig!, espero hagueu gaudit de la "visita" pel blog CAPROFITI. Gràcies per participar!
ResponEliminaApa quin plat més bo! I saludable! 😊 Llàstima que jo no acostumo a trobar ni faves ni escopinyes :( Però no em donaré pas per vençuda: a la llista de 'coses per comprar/fer a Catalunya'
ResponEliminaPetons
Hola Conxita.
ResponEliminaGràcies per participar. Una bona tria i m'agraden els canvis que has fet! Ho provarem una propera vegada!.
Petons