Sovint diem: “ Menjarem
qualsevol cosa, un entrepà”. L’entrepà acostuma a ser la solució quan no tenim
temps de cuinar o de menjar o senzillament quan ens fa mandra cuinar.
Però l’entrepà pot
ser més que una solució ràpida i poc elaborada, pot ser un àpat bo, complet, equilibrat,
pràctic i saludable.
Normalment l’excés
de calories i de greixos en un entrepà no ve donat pel pa, sinó pel que posem a
dintre, per tant, haurem de prestar atenció als ingredients que posem dintre
del pa. Amb tonyina, anxoves, pernil, gall dindi, formatge, vegetals...i molts
altres ingredients, obtindrem uns bons entrepans que ens alimentaran i no ens
faran engreixar més del compte, en canvi intentarem evitar un excés d’embotits
amb alt contingut de greixos i de patés, així com les mantegues, margarines o
maioneses, si estem preocupats pel nostre pes.
També és important
triar un bon pa, consumir una quantitat raonable i sobretot, si optem per un pa
de motlle o un pa industrial, cal que siguem conscients de que aquests pans
contenen sovint greixos.
Els entrepans poden
doncs ser saludables i a més ofereixen
l’avantatge de la varietat, hi ha entrepans de molts tipus, des dels més
clàssics als més originals, només cal adaptar els ingredients a les nostres
necessitats alimentàries i als nostres gustos. Amb una mica d’imaginació i
combinant bé els ingredients, convertirem un senzill entrepà en un àpat de luxe
tant des del punt de vista gastronòmic com nutricional.
Finalment, cal
recordar que els entrepans són una molt bona opció a l’hora de l’esmorzar i de
berenar, davant de “la competència deslleial” de la pastisseria industrial.
Entrepà de vegetals amb cruixent de pernil
Ingredients (per a 2 persones):
2 panets
¼ de quilo de
xampinyons
1 poma vermella
1 alvocat
Unes fulles d’enciam
50 grams de pernil
del país
El suc de ½ llimona
Preparació:
Renteu bé els
xampinyons i talleu-los a quarts.
Fregiu els
xampinyons amb unes làmines d’all i oli d’oliva.
Talleu la poma i l’alvocat
a làmines i deixeu-los en un bol amb suc de llimona per tal de que no s’oxidin.
Obriu els panets i
comenceu a muntar l’entrepà.
Poseu una capa de
xampinyons.
Sobre els xampinyons
col·loqueu les làmines de poma i d’alvocat.
En una paella amb
una gota d’oli, fregiu els talls de pernil fins que quedin cruixents.
Disposeu el pernil
cruixent sobre les làmines de poma i d’alvocat.
Podeu sucar el pa
amb tomàquet o acompanyar-lo d’una salsa lleugera de iogurt, segons els gustos
de cadascú.
Espero que us
agradi.
Amb aquesta recepta
participo en el repte de la recepta del 15 dels Fogons de la Bordeta.
Gràcies Sandra i
Xavier per organitzar aquests reptes tan divertits!
Conxita, amb tot el que porta aquest entrepà ha d'estar deliciós!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Conxita, això té una pinta que et diré...
ResponEliminaNani
Tens tota la raó. Hem de tornar a col·locar l'entrepà al lloc que es mereix. És un menjar complet i, per què no, ben saludable. Aquesta aportació que ens fas n'és un clar exemple: deliciós i saníssim. Així que me'l ben apunto, perqè ha de ser deliciós!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Marina Xocolata Desfeta
http://xocolatadesfetaimes.blogspot.com
Quina bona pinta!!! La veritat es que es poden fer entrepans de moltes coses hem de començar a fugir dels típics entrepans per provar-ne de tant originals com el teu.
ResponEliminaQuinta pintassa!! 100% cassolà i deliciós.. bo, bo!! petons,
ResponElimina